Wine-Art

Wine-Art is een wijnhandel met een diepgaande passie maar vooral met een (speur)neus voor de juiste Italiaanse wijn. Als je de winkel in de Lakenmakersstraat in Mol binnenloopt, voel je je meteen welkom. Hier werken ze met liefde voor hun vak. Als gespecialiseerde wijnhandelaar maakt Paul al een eerste grondige selectie. Door kennis van Italië en ervaring selecteert hij zo eerlijke wijnen, waar hij met veel passie de verhalen van de aangeboden wijnen maar ook die van de wijnmakers brengt.  Wine-Art draagt de visie en creativiteit van de wijnbouwer hoog in het vaandel.

Een gedeelde passie voor wijn en art.

Paul vertelde mij over zijn plannen voor een rebranding van zijn logo en na een kort gesprek over onze gedeelde passie voor wijn en design gingen wij aan de slag. Enige voorwaarde: het logo moest een link met Italië hebben. Dit hebben we terug laten komen door de Italiaanse vlag minimaal aan het WA-monogram toe te voegen. Door het monogram in wit op een zwarte achtergond te zetten zorgen we voor een luxueuze uitstraling met contrast. Zwart is een kleur die waardigheid en aanzien kent en daardoor vaak gebruikt wordt om status, autoriteit, elegantie en stijl uit te drukken en komt hier volledig tot z’n recht. De witte letters staan voor de pure en moderne aanpak. 

De ronde vorm illustreert de adviserende omgeving die geboden wordt en vormt een link met een term uit het vakjargon “een ronde smaak” wat betekent dat de wijn een vol mondgevoel geeft. Een karakteristieke stijl die verder kijkt dan alleen het logo. Zo is er rekening mee gehouden hoe de nieuwe stijl verwerkt kan worden in de vormgeving van de huidige winkel, publicaties en de website.

 

Share